13 Kasım 2014 Perşembe

Sinek Sekiz

Permakültür üzerine yaptığım internet taramalarımda Sinek Sekiz Yayınevi'ne sıkça rastladım. Sinek Sekiz; sürdürülebilir yaşam, çevre ve ekoloji başlıkları altında birbirinden değerli kitapları bizlerle buluşturan bağımsız bir yayınevi.

En güzel kısmı da sanırım bağımsız ve küçük bir yayınevi olması. Yozlaşmadan yayınlarını sürdürmesi ve yayınladığı kitapların ekolojik dengeyi olumsuz yönde etkilemeyecek materyaller; geri dönüşümlü karton, iplik dikiş vb., ile basılması.

Sinek Sekiz'den çıkan kitaplardan “Permakültüre Giriş- Yazar: Bill Mollison” ilk tercihim oldu. Permakültür prensiplerini oldukça açıklayıcı bir dilde anlatması açısından beni oldukça tatmin eden bir kitap oldu.  



Aynı yayınevinden almayı düşündüğüm diğer kitap ise; Ekoloji Cep Rehberi Yazan: Ernest Callenbach-Çeviren: Egemen Özkan



Bu kitabın önsözü sanırım yeterli derecede açıklayıcı
"Ekoloji dünyadaki yaşam biçimlerinin birbirleriyle olan olağanüstü karmaşıklıktaki ilişkilerini inceleyen bir bilimdir. Bu küçük kitap ise ekolojinin temel kavramları hakkında yoğunlaştırılmış bir giriş niteliğindedir. 
Ekoloji Cep Rehberi'ni şöyle bir göz atabileceğiniz, yanınıza veya cebinize koyup daha sonra tekrar başlayabileceğiniz şekilde düzenledik. Baştan sona doğru okumanıza gerek yok; bölümler arasında istediğiniz sırayla gezinebilirsiniz.  "Her şey birbiriyle bağlantılıdır, Her şey bir yere gider, Hiçbir şey sonsuz değildir, Son sözü doğa söyler."
Yaşamın nasıl işlediğini anlamak ve bu sistem içinde sorumlu bir şekilde var olabilmenin yollarını bulmak için..."


Sinek Sekiz'e emeklerinden ötürü tekrar teşekkür ederiz. Diğer tüm kitapları da okunmaya ve iyice benimsenmeye değer. Zaten bu yayınevinin okunmaya değmeyecek bir kitap çıkaracağına inanmak mümkün değil.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder